Twenty One Pilots

Toen ik op dag 1 aankwam bij de Heineken Music Hall was ik verbaasd over het aantal fans dat in tentjes, slaapzakken en warmtedekens voor de deur van de concertzaal lagen. Helemaal vooraan lagen twee fans in een tentje, waaronder Evelien die al vanaf 13.00 uur voor de deur van de HMH lag. 

Ze vertelde me: ‘ik wacht voor Panic! At The Disco die de dag erna in de HMH speelt. Dit jaar heb ik ze voor het eerst live gezien in de Melkweg en in de Heineken Music Hall en ik wilde het liefste helemaal vooraan staan. Het idee van queuen leek me eerst best eng, omdat je dan de hele nacht buiten op straat slaapt voor een gebouw. Toch vind ik dat queuen uiteindelijk de helft van mijn hele concertervaring is geweest, aangezien je zoveel mensen ontmoet en voorbijgangers je de vreemdste  vragen stellen. Dit in combinatie met het concert maakt het hele plaatje compleet voor mij”. 

Veel andere fans lijken die mening met haar te delen. Op dag 3 is het weer afgeladen vol in de Bijlmer arena. Er stond een rij vanaf het stadion tot  aan de Ziggo Dome. 

Helemaal vooraan in de rij spreek ik een meisje gehuld in een warmtedeken. Vol trots vertelt ze mij dat ze net zoals Evelien heeft overnacht in de Bijlmer,  voor de band Twenty One Pilots. Waarna ze me haar nummertje op haar hand laat zien dat ze heeft gekregen. Hiermee is haar plekje vooraan bij Twenty One Pilots gegarandeerd.